Wången - För dig som vill utbilda dig inom travet

Vill du utbilda dig till hästskötare, hovslagare eller hippolog? Vill du bli proffstränare eller ska du kanske söka till gymnasiet och älskar trav? Då är Wången helt rätt ställe för dig! Läs mer »
Vill du utbilda dig till hästskötare, hovslagare eller hippolog? Vill du bli proffstränare eller ska du kanske söka till gymnasiet och älskar trav? Då är Wången helt rätt ställe för dig! Läs mer »
Är du nyfiken på hur det är att äga en egen travhäst? Hur gör man då? Vad finns det för olika alternativ? Läs mer »
Det kan upplevas som ett virrvarr av licenser och de kan ibland var svårt att förstå för den oinvigde. Här är en lista på de vanligast licenserna. Läs mer »
Från och med i år kommer det att krävas ett fystest av alla nya licenstagare i monté samt för alla de som inte ridit minst 15 lopp under de tre senaste åren. Läs mer »
Nästa år kommer ett divisionssystem att införas inom travet. Man vill satsa på bredden utan att beröva eliten något. Mindre pengar i första pris men istället högre prispengar på de 8 främsta i varje "breddlopp". Läs mer »
Fr.o.m. i år kommer alla föl att chipmärkas och frysmärkningen avskaffas därmed. Detta för att följa övriga hästvärlden gällande identifiering av hästar. Läs mer »
I denna artikel får vi möta Jennie Samuelsson som jobbat i många år som hästskötare i många olika stora stall för kända tränare. Här berättar hon lite om sin bakgrund och hennes dagliga liv i stallet. Läs mer »
Den 1 januari 2015 infördes ett enklare och säkrare karenstidssystem för hästvårdsprodukter och fodertillskott. Det nya systemet är utarbetat tillsammans med representanter för travets aktiva, medicinska experter, tillverkarorganisationer och Svensk Galopp och införs samtidigt i Sverige, Norge och Danmark. Läs mer »
Travet skall vara ett föredöme för all hästhållning. Här kan du se ett kort filmklipp hur du enkelt kan kontrollera att din häst mår bra. Läs mer »
Det är en hel del nyheter på montéfronten som kommit i år. Läs mer »
ST har beslutat att licenserna numera skall förlängas automatiskt. Dock finns det några undantag. Läs mer här. Läs mer »
"Det är Veterinäravdelningen på Svensk Travsport som med sin sakexpertis hanterar alla utrustningsfrågor. I samråd med centralorganisationerna i Norge, Danmark och Finland, har vi utarbetat en lista över utrustning som är tillåten i travlopp i de nordiska länderna." Citat från Travsport.se Läs mer »
Att vara med från allra första början då ett föl blir till och sedan följa den från födseln tills den avslutar sina dagar är väl något av en dröm. Detta är en av de saker som driver Lotta att hålla på med uppfödning av travhästar. Allt började med ett besök på Mälarkliniken... Läs mer »