Tips & Råd

Wången - För dig som vill utbilda dig inom travet

2015-09-29 13:12 #0 av: Valkyrija

Vill du utbilda dig till hästskötare, hovslagare eller hippolog? Vill du bli proffstränare eller ska du kanske söka till gymnasiet och älskar trav? Då är Wången helt rätt ställe för dig!

Wången är en av Hästnäringens Riksanläggningars tre skolor. Flyinge och Strömsholm riktar sig till ridhäst medan Wången riktar in sig på trav och islandshäst.

Utbildningarna som finns:

- Hästskötarkurs - profil trav, monté och island
Fördjupningskurs - trav
- Proffstränarkurs
Hippologprogrammet
- Hovslagare - grundutbildning
- Hovslagare - tilläggssutbildning 
Gymnasieutbildning - profil trav
- Gymnasieutbildning - profil island

Skolan har en prima anläggning med belyst träningsbana, rak- och backbana, smedja, skohall och långa körslingor i skogen. Wången i Alsen ligger mitt emellan Åre och Östersund och du kan se Åreskutan från gårdsplanen. Precis bredvid skolområdet ligger den vackra alsensjön med badplats.

Både lärare och skolhästar är underbara individer som är oerhört duktiga på vad de gör. Denna skola är perfekt för dig som vill utbilda dig inom travet eller bli ridledare.

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2017-05-23 15:03 #1 av: [Shia]

jag säger en sak- om du tänker gå gymnasiumet där och bli en bra hästskötare/unghästutbildare- sök ett annat gymnasium å lär i ett travstall istället om du är seriös. 

Anmäl
2017-05-23 16:57 #2 av: Valkyrija

#1 Du får gärna utveckla och förklara mer :)

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2017-05-24 23:35 #3 av: [Shia]

Kan jag gärna göra😎
Skriver kortfattat. Hästarna-ofräscha, (iaf ponnyerna å de hästar syrran körde) troligtvis aldrig masserade de senaste månaderna. Trasiga utrustrningar, ointresserade hästlärare-den bra slutade, när syrran frågade en sak en gång som hon vsr osäker på hur de gjorde där fick hon ett svar ("fnysning" vet du inte det) de flesta i klassen festade väldigt ofta, drack alkohol, skrek i korridårerna å bankade på dörrarna. Strul-hon frågade ena dagen om hon fick ta dit hennes passhäst(storhäst vi skulle få låna gratis från en tränare som skulle betala allt) fick som svar (glatt) ja men det är perfekt, då dår du ju utvecklas mer osv. Skriv på papprerna å sen är de bara å ta hit den, du sköt dig ju sp bra. Dagen efter frågar hennes kompis samma sak -du måsre ställa dig i kö, du ksk kan ta hit den i tvåan. (då frågade syrran) -men gäller inte mig då också? Du sa igår att de bara var å ta hit den iprincip. -Nej du måst å ställa dig i kö.
Men det värsta enligt mig-sättet å köra in ponny'n på....
Vi kom dit(hälsa på) så skulle ngn i trean börja köra in en ponny då. Satte på selen å snabbt på med vagn å köra å ha pisk med sig. Hästen såg förskräckt ut å hade ingen aning om avd den skulle göra, kunde inte stå i gången när de selade utan någon höll i den.
När vi kört in hästar i travstallet
-Först som 1 åring pä våren, lära den stå i gången, bli borstad korta stunder. (storhäst) börja lägga på sele försiktigt å fara ut korta stunder å tömköra. Sedan på med vagn å ut å trava(så den ej kan sparka ibörjan å bli rädd) 1/2 år senare bara kör lugna pass å premieklar i nov. Får vintervila å premar å kvalar utan ansträgning iprincip. Kvalade på 45 med galopp (kallblod. Störd en gång i loppet)

Anmäl
2017-06-06 13:56 #4 av: Tusen

Läs här

Anmäl
2017-06-06 14:02 #5 av: Tusen

Hästvärlden är full av trakasserier, fylla, ofredanden, och sexism. TYVÄRR!
Både inom ridsporten, travsporten och galoppsporten är det mycket sådan som tyvärr inte anmäls då många, framförallt tjejer, finner sig i detta och gör det till ett normaltillstånd. De tror att det ska vara så och har sedan svårt att sätta gränser. 
Om det ska bli bra villkor i stallarna så MÅSTE vi alla hjälpas åt att sätta dit de som ofredar. ALLA!!!
Annars kan jag ändå hålla med om att man kanske ska gå en vanlig gymnasieutbildning först innan man börjar jobba med hästar. Travtränare eller - skötare kan man bli utan att gå på Wången. Bara att kontakta något stall/tränare och be om att få hjälpa till. Har man tur blir kan man sedan bli anställd om man inte blir det på en gång. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.