2014-02-28 14:59 #0 av: Tusen

Den 1 januari 2015 infördes ett enklare och säkrare karenstidssystem för hästvårdsprodukter och fodertillskott. Det nya systemet är utarbetat tillsammans med representanter för travets aktiva, medicinska experter, tillverkarorganisationer och Svensk Galopp och införs samtidigt i Sverige, Norge och Danmark.

Utdrag ur Travsport.se   Mer att läsa finns här

Nya bestämmelser från 1 januari 2015

Sedan den 1 januari 2015 gäller ett nytt, enklare och säkrare, karenstidssystem för hästvårdsprodukter och fodertillskott. Det nya systemet är utarbetat tillsammans med representanter för travets aktiva, medicinska experter, tillverkarorganisationer och Svensk Galopp och införs samtidigt i Sverige, Norge och Danmark.

Det nya systemet ersätter tidigare karenstidslista över varje enskild produkt här på travsport.se. Istället finns två nya listor tillgängliga (se rutan uppe till höger):

  1. Lista över tillverkare som är anslutna till BSD (Branchorganisationen Svenska Djurvårdsprodukter, www.djurvard.se). De tillverkare som tillhör BSD följer speciella regler och riktlinjer för märkning av sina produkter (innehåll och karenstid) och vi rekommenderar att du använder produkter från dem för din egen och din hästs trygghet.
  2. Lista över olika växtbaserade substanser och deras karenstider, se rutan uppe till höger: "Karenstider för hästvårdsprodukter och fodertillskott (gäller fr o m 2015-01-01)".